Dommelin

Dommelin is de fabrikant van kwalitatief hoogwaardig beddengoed. Alom bekend zijn de hoeslakens, overtrekken en lakens van Dommelin.

Slaaptevreden is één van de grootste Dommelin dealers van Nederland en België. Je vindt de complete Dommelin collectie op onze website.

Vragen over Dommelin?

Wil je meer weten over een product? Stel ons gerust je vraag. Wij weten alles van Dommelin en helpen je graag.

Dommelin kwaliteit

Dommelin gebruikt eersteklas materialen voor het maken van het allermooiste bedlinnen. Luxe Percal, zijdezacht Satijn en de allerfijnste kwaliteit Jersey.

Percal, Satijn, Katoen, Jersey en Flanel

Verschillende soorten materialen, elk met kenmerkende en karakteristieke eigenschappen.

Benieuwd naar de eigenschappen van de materialen?

Lees dan alles over materiaalsoorten.

dommelin

Dommelin Hoeslakens

We leveren Dommelin hoeslakens voor matrassen en toppers, in elke gewenste maat, kleur en uitvoering. Een Dommelin hoeslaken wordt altijd uitgevoerd met elastiek rondom. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en zorgt er ook voor dat het hoeslaken goed blijft liggen. Je kunt kiezen uit Percal, Katoen, Satijn, Flanel en Jersey.

Dommelin Matras hoeslakens

De matras hoeslakens worden standaard gemaakt met een hoekhoogte van 30 cm waarmee ze om de meest gangbare matrassen passen. De jersey hoeslakens hebben standaard al een hogere hoekhoogtes en zijn standaard geschikt voor de hoogste matrassen.

Extra hoge hoeslakens

Voor hoge matrassen maakt Dommelin ook hoeslakens met een hoekhoogte van 40 cm en zelfs hoeslakens met een hoekhoogte van 50 cm. Speciaal voor dikke matrassen. De Extra hoge hoeslakens zijn leverbaar in Katoen, Satijn, Percal en Flanel.

Dommelin Dekbedovertrekken

Dommelin Overtrekken met motief

Op Slaaptevreden vind je de complete collectie dekbedovertrekken van Dommelin. Dommelin gebruikt eersteklas materialen in al haar producten en is met haar fraaie collectie overtrekken al jaren een begrip. De overtrekken zijn leverbaar in elke gewenste afmeting.

Goed om te weten

  • Je kunt de kussenslopen ook los bijbestellen.
  • Bij de meeste overtrekken is ook een lakenset verkrijgbaar.

Dommelin Double Face

Ten slotte biedt Dommelin ook nog de mogelijkheid om een overtrek te bestellen met 2 verschillende zijdes. Hoe werkt het? Je kiest je favoriete materiaal, je selecteert de gewenste afmeting en je selecteert 2 kleuren. Je kunt kiezen uit alle stofkleuren en soorten. Je krijgt dan een overtrek met 2 verschillende zijdes: Dommelin Double Face. Benieuwd naar de mogelijkheden:

Bekijk alle Double Face overtrekken

Dommelin Plain & Simple

Naast de overtrekken met motief, leveren we ook de Plain & Simple Collectie van Dommelin. Van elke effen stof kan een overtrek gemaakt worden. Je kiest je favoriete kleur en stofsoort (katoen, percal, satijn b,v.) en Dommelin maakt daar een overtrek van in elke gewenste afmeting.

Bekijk alle effen overtrekken

Uitleg over de verschillende materialen

Wat is Katoen?

Katoen is een natuurlijk product. Katoenvezels groeien aan de vruchten van de katoenplant. De vezels worden geoogst en tot draden gesponnen om er zo een zachte en goed ventilerende stof van te maken.

Katoen ademt goed en neemt vocht goed op, waardoor katoen de basis is voor nagenoeg al het beddengoed. Satijn en Percal zijn luxe varianten van Katoen.

Wat is Satijn?

Satijn is een weeftechniek waarbij garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor stof heerlijk soepel wordt. Katoen wordt ‘satijn’ geweven dat een fluweelzachte stof ontstaat, waarvan de mooiste kwaliteit overtrekken en hoeslakens worden gemaakt. Een product van satijn staat garant voor vele jaren slaapplezier. Satijn heeft een kenmerkende gladde, licht glinsterende en glanzende uitstraling.

Wat is Percal?

Percal is ook een weeftechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van een platbinding. Deze techniek zorgt er voor dat de garen dicht op elkaar worden geweven, maar zonder de glans die kenmerkend is voor satijn.

Percal is in feite een zeer luxe uitvoering van katoen. Katoen mag Percal genoemd worden als de draaddichtheid ten minste 200 TC (threat-count) is. Perkal is erg soepel en voelt zacht aan. Het voelt koel en glad aan en geeft een luxe tot zeer luxe uitstraling.