dunlopillo

Dunlopillo matrassen

Dunlopillo staat bekend om haar kennis van hoogwaardige schuimen en past deze toe in een uitgebalanceerde Dunlopillo matrassen collectie. Ze werken met 4 basismaterialen: Talalay, Latex, Traagschuim en Koudschuim en gebruiken deze in hun matrassen collectie.

Keuze uit 5 matrassen

Je kunt kiezen uit 5 verschillende matrassen. 3 pocketvering matrassen en 2 latex matrassen. Elke matras heeft zijn eigen karakteristieken en eigenschappen. 

 

Dunlopillo matrassen

We leveren 5 verschillende Dunlopillo matrassen. 3 Matrassen hebben een kern met pocketveren. 2 Matrassen hebben een kern met latex natuurrubber.

Kenmerkend voor de pocketvering matrassen is:

 • Uitstekende ventilatie. De kern van het matras is open. Warmte kan makkelijk door het matras heen, waardoor je  koeler slaapt dan bij een matras met een dichte kern.
 • Lichte deining in het matras. Als je omdraait. duw je de pocketveren in en komen de onbelaste pocketveren omhoog. Elke pocketveer geeft individuele steun. Je lichaam wordt gedragen door het samenspel van alle belaste veren.
 • Je kunt niet direct op de pocketveren slapen, daarom ligt er altijd een afdeklaag over de veren heen, De Coltex is afgedekt met Polyether (voordelige keuze) De Visco is afgedekt met Traagschuim. Traagschuim is drukverlagend en vermindert de druk op de gewrichten. Traagschuim wordt veelgebruikt in de medische sector en is aan te bevelen voor mensen die snel last hebben van heup en / of schouder. De Talalay Latex is afgedekt met Dunlopillo Natuurrubber en geeft een veerkrachtige, goed ademende en wat steviger ligcomfort. 
 • Het Dunlopillo Latex Premium matras heeft een kern van geheel natuurrubber. Je ligt op het matras, in plaats van in het matras. Latex geeft een bovengemiddelde ondersteuning. Doordat het gemaakt is uit 1 stuk, lig je hier hoger in het matras. De matras ligt stabiel en heeft een zeer lange levensduur. 

Goed om te weten:

 • Je krijgt 5 jaar garantie op elk Dunlopillo matras.
 • De optimale levensduur is 10 tot 12 jaar.
 • Wij bezorgen matrassen gratis in Nederland en België op afspraak.
 • Alle matrassen zijn leverbaar in 2 verschillende hardheden:

  • Soepel > voor personen tot circa 80 kg
  • Stevig > voor personen vanaf circa 80 kg
 • Levertijd is 2 tot 3 weken.

Latex matrassen

Pocketvering matrassen

Over het ontstaan van Dunlopillo

John Boyd Dunlop, de uitvinder van latex

Toen John Boyd Dunlop in 1893 de rubber luchtband uitvond, was hij al bekend als rubberexpert. Door zijn kennis en ervaring heeft hij vele rubberen producten ontwikkeld, allemaal technische hoogstandjes. Eén daarvan is de schuimrubber matras, een ware revolutie. Want het product bood door de zeer hoge elasticiteit een langdurige ondersteuning op de juiste plaats. Hiermee onderscheidde het zich hiermee sterk van alle traditionele matrassen.

Dunlopillo, zoals de matrassen divisie van Dunlop werd genoemd, introduceerde het begrip ‘puntelasticiteit’ en startte in samenwerking met artsen, orthopeden, wetenschappers en technici over de hele wereld haar continue slaaponderzoek. Het bedrijf is daardoor nu de meest vooraanstaande producent van matrassen in de wereld.

Dunlopillo test alle producten in eigen huis

Dunlopillo heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan.  Elke fase van het productieproces vindt plaats in hun eigen fabrieken. Van elk individueel product worden alle grondstoffen voor de productie  in eigen laboratorium getest en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

De matrassen voldoen aan de strengste normen

 
Na productie wordt nogmaals gecontroleerd of ook het eindproduct aan de hoge eisen en normen voldoet. Zodat u er van op aan kunt dat het product dat u in huis krijgt een topproduct is.
 

Zo wordt latex gemaakt

De bekendste kwaliteit schuim van Dunlopillo is Talalay latex. Het is een mix van natuurlijke latex en kunststof latex en wordt samen met een vulkaniseer-middel tot een hoogwaardig schuim gemixt. In tegenstelling tot andere latex procédés wordt er geen lucht aan het mengsel toegevoegd maar geconcentreerde waterstofperoxide. De mix wordt hierdoor opgeklopt tot een zeer hoogwaardig schuim. Het schuim wordt in de matrasvorm gegoten waarin duizenden pennen zijn aangebracht.

Latex met Open Cel Structuur

Het schuim wordt in de vorm eerst diepgevroren en daarna verhit tot 115°C. Hierdoor ontstaat een matraskern met een zeer gelijkmatige symmetrische verdeling, een open celstructuur en een ongekend hoge puntelasticiteit. Kortom de kwaliteiten die nodig zijn om een absoluut topmatras te produceren.De Latex kern is door de open celstructuur uitermate zacht en comfortabel, bovendien uitstekend lucht en vochtregulerend.

Dunlopillo kussens

Dunlopillo kussens

De kussens van Dunlopillo zijn gemaakt van een zeer speciale vorm van Latex, Talalay latex. Talalay is zeer veerkrachtig, heeft een open structuur en is anti-allergisch en anti-bacterieel. In Nederland is 1 variant van het Dunlopillo kussen verkrijgbaar, namelijk  Het Serentiy Pillow.

Welk Dunlopillo kussen past het beste bij mij?

De Dunlopillo kussens zijn helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Bent u op zoek naar een goed alternatief latex kussen, bekijk dan het DICOBED OVAL PILLOW. Dit kussen heeft dezelfde vorm, een vergelijkbare hardheid (medium) en aangenaam ligcomfort.

Als je nog twijfelt over welke variant het beste bij je past, gebruik dan gerust onze kussenwijzer. Aan de hand van enkele vragen, geven we je een passend kussen advies.