Dommelin molton

Een Dommelin molton biedt de noodzakelijke bescherming van je matras. Dommelin moltons zijn zacht, hebben een goede warmte- en vochtregeling en zijn anti-allergisch. Door deze eigenschappen wordt de levensduur van het matras verlengd en de hygiëne verhoogd.

Speciaal voor verstelbare bedden kunnen we ook matras moltons leveren met dubbele split, op die manier kun je je bed verstellen, zonder dat de molton dat belemmert.

Dommelin moltons met extra hoekhoogte

Matrassen worden steeds hoger, daarom leveren we ook Dommelin moltons (met en zonder split) tot 40 cm en zelfs 50 cm hoekhoogte.

Dommelin topper molton

Bent u op zoek naar een molton voor een topper? Geen enkel probleem. Dommelin maakt ook moltons speciaal voor toppers. De hoekhoogte is aangepast op de hoogte van de topper en heeft een perfecte pasvorm. Een Dommelin topper molton is ook leverbaar met 1 of zelfs een dubbele split.

Start de Online Molton Wijzer

Matras Moltons

Dommelin maakt matras moltons in 3 verschillende kwaliteiten.

  1. De Katoenen Matras Moltons zijn gemaakt van 100% katoen en zijn 220 grams dik.
  2. De Stretch Molton bevat 80% katoen, 20% polyester en is 280 grams dik.
  3. De Stretch Molton de Luxe bevat 80% katoen, 20% polyester en is liefst 320 grams dik.

Matras Moltons met 1 split

Deze moltons zijn voorzien van 1 split. Door de split kun je het hoofdeinde van je bed onafhankelijk van elkaar bedienen. De split wordt op lengte gemaakt.

Matras Moltons met dubbele split

Deze moltons zijn voorzien van 2 splitten. Door de split kun je het hoofd-en voeteneinde van je bed onafhankelijk van elkaar bedienen. De splitten worden op lengte gemaakt.

Topper Moltons

Deze moltons zijn speciaal gemaakt voor Topmatrassen. Deze moltons zijn leverbaar in elke gewenste afmeting. Je kunt bovendien kiezen uit 2 verschillende hoekhoogtes zodat de molton goed om de topper past.

Moltons met extra hoge hoek tot 40 cm

Moltons met een hoogte van 40 cm zijn optimaal geschikt voor matrassen tot 35 cm dik.

Moltons met extra hoge hoek tot 50 cm

Moltons met een hoogte van 50 cm zijn optimaal geschikt voor matrassen tot 45 cm dik.

Plateau Moltons

Een Plateau Molton  is een luxe molton van katoen. Een Plateau molton gaat niet om het matras heen, zoals bij een hoeslaken het geval is, maar ligt op het matras. Op de hoeken van de molton zit elastiek. Bovendien gaan de elastieken om het matras heen, zodat deze goed blijft liggen. Er zit geen stretch in de plateau-molton, waardoor deze niet aan de hoeken van het matras of de topmatras trek. Met elastieken op de hoeken wordt hij vastgezet aan het matras.

Dommelin kussen moltons

 20,00 25,00

Wat is een molton?

Een molton is de eerste beschermlaag voor een matras. Een molton is gemaakt van dik katoen en neemt daardoor meer vocht op dan een normaal hoeslaken. De De molton zorgt voor bescherming van het matras. De meeste moltons zijn rondo voorzien van elastieken waardoor ze mooi om het matras passen. Waar je een hoeslaken wekelijks moet verschonen, blijft een molton doorgaans wat langer om het matras zitten en is het aan te raden deze maandelijks te verschonen. (vaker mag natuurlijk ook) 

Start de Online Molton Wijzer