Wat is een hoeslaken met split?

Graag leggen we je uit wat een hoeslaken met split betekent. Hoeslakens met split worden altijd gebruikt in combinatie met een verstelbaar bed of boxspring. Als je een verstelbaar bed hebt en je wilt één zijde los van de andere zijde verstellen (omhoog doen) dan lukt dat niet als het hoeslaken uit 1 stuk is gemaakt. Daarom worden er ook hoeslakens gemaakt met een inkeping (split) tussen beide helften zodat de bedden los van elkaar versteld kunnen worden, zonder dat het hele hoeslaken wordt meegetrokken.

1 split of 2 splitten?

Bij hoeslakens met 1 split kun je alleen de hoofdeindes los van elkaar verstellen. Bij het voeteneinde bestaat het hoeslaken uit 1 gedeelte (net zoals bij een standaard 2-persoons hoeslaken)

Bij hoeslakens met 2 splitten is er zowel bij het hoofdeinde als het voeteneinde een split (inkeping) hierdoor kunnen ook de voeteneindes los van elkaar worden versteld.

Namen voor split

Andere namen voor hoeslakens met 1 split zijn: Enkele split, split hoeslaken, M-model hoeslaken, Broekhoeslaken.

Andere namen voor hoeslakens met 2 splitten zijn: Dubbele split hoeslaken, H-Model hoeslaken. Twin Cover Hoeslaken.

Split op maat gemaakt

Om te bepalen hoe lang de split moet zijn, kun je deze altijd het beste even opmeten. Je meet dan het punt vanaf het einde van het matras, tot het punt waar de matras knikt bij verstellen. Tot dit scharnierpunt worden dan de inkeping of inkepingen in het hoeslaken gemaakt.

Welk hoeslaken moet ik kiezen?

Heb je hulp nodig bij het vinden van het juiste hoeslaken? Gebruik dan de online hoeslakenwijzer van Slaaptevreden. Aan de hand van enkele vragen helpen we je snel het juiste hoeslaken te vinden.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Neem gerust even contact met ons op. Wij helpen je graag.

Start de Online hoeslakenwijzer