Satijn hoeslaken

Welkom bij Slaaptevreden. Bij ons vind je een grote collectie satijnen hoeslakens, in elke gewenste maat, kleur en uitvoering. Met onze online hoeslakenwijzer vind je makkelijk en snel je ideale satijn hoeslaken.

Wat is satijn?

Satijn is een weeftechniek waarbij katoenen garens heel dicht op elkaar geweven worden. Door deze manier van weven ontstaat een soepele, zachte stof. Satijn heeft een lichte glans en geeft een behaaglijk lig-comfort. Satijn heeft een kenmerkende gladde structuur en voelt daardoor koeler aan dan bijvoorbeeld een hoeslaken van jersey of velours.

Verschillende kwaliteiten satijn

Er zijn verschillende kwaliteiten satijn verkrijgbaar. De kwaliteit van satijn wordt bepaald door de draaddichtheid van de stof. Hoe hoger de draaddichtheid, hoe beter de kwaliteit. De dichtheid wordt bij satijn aangeduid met TC (threadcount). Vanaf TC220 spreek je van satijn, daaronder van katoen.

Dommelin Satijnen Hoeslakens

Dommelin levert 2 kwaliteiten satijnen hoeslakens. Met TC300 en met TC600 draaddikte. De stoffen worden zowel gebruikt voor matras hoeslakens als voor topper hoeslakens. Ook met enkele of dubbele split. Het is ook mogelijk om bijpassende satijnen kussenslopen en zelfs satijnen dekbedovertrekken te laten maken van de zelfde stoffen. Binnen elke kwaliteit kun je kiezen uit een groot scala aan verschillende stofkleuren. In de TC300 serie zijn er ruim 30 kleuren en in de TC600 serie nog eens 10 pastelkleuren.

Collectie Satijnen hoeslakens
satijn hoeslaken

Welk hoeslaken past bij mij?

Om je te helpen met het vinden van het juiste hoeslaken, kun je onze gratis online hoeslakenwijzer gebruiken. Binnen enkele stappen weet je precies wel hoeslaken het beste past om jouw matras of topper.


Overzicht Satijnen hoeslakens

Hieronder tref je een selectie van de verschillende hoeslakens voor matrassen, toppers met en zonder split. Wij helpen je graag bij het vinden van het beste hoeslaken. Je kunt ook met ons chatten, bellen en mailen voor advies. We helpen je graag. 

Satijnen matras hoeslakens

Bent u op zoek naar een satijnen matras hoeslaken? Bij ons kunt u kiezen uit liefst 40 verschillende stofkleuren satijn. Deze matras hoeslakens zijn geschikt voor matrassen tot 25 cm dik. We leveren ook satijnen hoeslakens voor extra hoge matrassen. (zie verder naar beneden)

Bekijk hier alle satijnen matras hoeslakens

Satijnen Topper hoeslakens

Bent u op zoek naar een satijnen topper hoeslaken? Deze topper hoeslakens worden op maat gemaakt in de gewenste hoekhoogte, zodat deze perfect passen om uw topper. We leveren ook topper hoeslakens met een enkele split of zelfs dubbele split.

Bekijk hier alle satijnen topper hoeslakens

Extra hoge satijnen hoeslakens

Bent u op zoek naar een extra hoog satijnen hoeslaken? Speciaal voor dikkere matrassen leveren we ook hoeslakens met een extra hoge hoek van 40 en zelfs 50 cm hoog. Deze hoeslakens worden op maat gemaakt, zodat ze perfect aansluiten om het matras.

Advies:

  • Voor matrassen tot van 26 tot 35 cm hoog kiest u een hoekhoogte van 40 cm.
  • Voor matrassen tot van 36 tot 45 cm hoog kiest u een hoekhoogte van 50 cm.
Bekijk hier alle EXTRA HOGE satijnen hoeslakens

Welk hoeslaken past bij mij?

Om je te helpen met het vinden van het juiste hoeslaken, kun je onze gratis online hoeslakenwijzer gebruiken. Binnen enkele stappen weet je precies wel hoeslaken het beste past om jouw matras of topper.

Start de hoeslakenwijzer.

Benieuwd hoe een satijnen stof aanvoelt?

We sturen je graag een pakketje met de verschillende stoffen, zodat je zelf de verschillende kwaliteiten kunt aanvoelen. Vraag een gratis stofstalen pakket aan.