Hoeslaken

Een hoeslaken zorgt voor een fijne slaapbeleving en zorgt voor bescherming van je matras. Een hoeslaken is dan ook de belangrijkste laag tussen je matras en lichaam. Een hoeslaken kan zorgen voor verkoeling in de zomer en behaaglijke warmte tijdens koude winternachten. Benieuwd welk hoeslaken het beter bij je bed past? Wij helpen je graag met het vinden van het beste hoeslaken dat je online kunt kopen.

Gebruik onze online hoeslakenwijzer voor het vinden van het ideale hoeslaken.

Wat is een hoeslaken?

Een hoeslaken zorgt voor de finishing touch van het bed. Zodra je in bed gaat liggen, raak je als eerste het matras aan. Een fijn en comfortabel hoeslaken kan dan ook bijdragen aan een goede nachtrust. De hoeslakens zijn rondom voorzien van elastiek, waardoor ze een goed pasvorm krijgen om het matras. Hoe mooier (strakker, gladder) het hoeslaken om het matras past, hoe prettiger deze wordt ervaren. Daarom is er voor iedere matras en topper maat een specifiek hoeslaken te verkrijgen.

Soorten hoeslakens

Er zijn verschillende soorten hoeslakens. Zo zijn er hoeslakens voor matrassen en voor top-matrassen die je online kunt kopen. Hoeslakens met een extra hoge hoek, speciaal voor dikkere matrassen en hoeslakens met een split. Speciaal voor elektrisch verstelbare boxsprings. Bij ons vind je voor elke bed een passende oplossing.

Naar wat voor hoeslaken ben je op zoek?

Matras hoeslakens Matras hoeslakens met split Hoge hoeslakens Hoge hoeslakens met split Topper Hoeslakens Topper Hoeslakens met split

Materialen

Hoeslakens worden gemaakt van verschillende soorten stof. Naast de bekendere stoffen, zoals katoen, jersey en satijn, vind je op Slaaptevreden ook hoeslakens van Velours, Flanel en Percal. Benieuwd naar de eigenschappen van de verschillende stoffen. Bekijk dan ons uitgebreide overzicht materiaalsoorten. Benieuwd hoe een stof aanvoelt? Je kunt gratis één of meerdere stofstalen bestellen. We sturen de stofstalen gratis naar je op. Via het aanvragen stofstalen, kun je direct je favoriete stofstalen aanvragen.

Katoenen hoeslakens Percal hoeslakens Satijnen hoeslakens Jersey hoeslakens Flanel hoeslakens Velours hoeslakens
hoofdkussens

Hoeslakens op maat

We hebben een grote collectie hoeslakens in alle denkbare maten.  Van 90 x 200 cm tot 200 x 220 cm. Daarnaast is het mogelijk om een hoeslaken op maat te maken. Je kunt bij ons online een hoeslaken op maat aanvragen. Wij kunnen hoeslakens maken in elke gewenste vorm en afmeting. Laat ons weten welk hoeslaken je zoekt en wij laten binnen een werkdag weten of we het hoeslaken voor je kunnen maken en wat de kosten zijn. Gebruik hiervoor hoeslaken op maat.

Hoeslakens bestellen

Tijd om aan de slag te gaan. Duik in de collectie met hoeslakens van Dommelin, Romanette en Polydaun.

Start de Hoeslaken Wijzer

Bekijk hier een selectie van veel gekozen hoeslakens