TEXELANA

Lees alles over de voordelen van Texelana wol.

Wol heeft een zeer hoog ventilatievermogen waardoor vocht snel wordt opgenomen en verdampt. Texelana Wol is daarmee ideaal voor mensen die snel transpireren. Zweet wordt snel opgenomen door wol en weer afgevoerd, waardoor wollen kussens en dekbedden droog en aangenaam blijven aanvoelen.

Nog meer voordelen

De voordelen van Texelana wol zijn legio. Texelse wol is diervriendelijk, bacterie-werend en weinig milieubelastend.

Wist je dat wol een 100% natuurproduct is?

Wol is een 100% natuurlijk product en zeer onderhoudsvriendelijk. Wol bevat van nature lanoline, wat bacterie-werend en zelfreinigend is. Dit zorgt voor een hygiënisch en aangenaam slaapklimaat.

Herkomst van het wol

De wol die gebruikt wordt in de producten van Texelana s afkomstig van schapen van Texel. Het klimaat op Texel leent zich uitstekend als leefomgeving voor schapen. Het ontstuimige weer zorgt ervoor dat de wol over uitstekende vocht- en warmte-regulerende eigenschappen beschikt.

voordelen van wol

Texelana Dekbedden

De Texelana Dekbedden zijn gevuld met 100 % zuivere wol van het Texelse schaap. Dankzij de overheersende zeewind op het Waddeneiland heeft de scheerwol een extra kroezing en is het zeer luchtig.

Benieuwd waarom een wollen dekbed zo lang mee gaat?

Dankzij het wol-vet dat van nature op de wol aanwezig is, blijf het volume van deze wollen dekbedden jarenlang op niveau. In combinatie met de speciale katoenen tijken, is de vocht- en temperatuur-regulerende werking uitstekend.

Een verantwoord product

De Texelse schapen worden kleinschalig en diervriendelijk gehouden, waardoor we het gebruik van een een wollen dekbed voor iedereen kunnen aanraden.

Alle Dekbedden bekijken
Texelana kussens

Het Texelana Excellent kussen

Het Texelana hoofdkussen vormt zich precies naar je hoofd en nek, dankzij de vulling van zachte, ventilerende wolbolletjes.

  • Gevuld met 800 grams Texelse schapenwol.
  • De tijk is van 100 procent katoen en voorzien van een rits.
  • De Afmeting van het hoofdkussen is 60×70 cm
  • Het kussen is navulbaar. Extra kussenvulling is dan ook  los verkrijgbaar.
  • Dit kussen is uitstekend vocht-regulerend, dankzij de vulling van Texels schapenwol.
Kussen bestellen

Navulling voor wollen kussens

Nog een voordeel van wollen kussens is dat je deze kussens zelf kunt navullen. Na verloop van tijd neemt de veerkracht van de vulling af. Maar met een navulling kun je de inhoud van je kussen aanvullen en verleng je de levensduur van je kussen.

Houd er rekening mee dat je je kussen uit hygiënisch oogpunt na maximaal 3 jaar vervangt voor een nieuw exemplaar.

Navulling bestellen

Wollen onderdeken

Op zoek naar behaaglijke warmte tijdens de koude winternacht? Met een wollen onderdeken slaapt u heerlijk zacht en comfortabel. Ook als het kouder wordt. De wollen onderdeken zorgt voor een aangename warmte aan uw lichaam en is volledig doorademend.

Meer weten over Texalana?

Texelana is een Texels bedrijf met schapenwollen producten, zoals dekbedden met Texelse schapenwol, schapenvachten, kleding, pantoffels en vachtlaarzen.

Wollen onderdeken bekijken
Texelana wollen onderdeken